Kontakt

Wergelandshaugen

Nytt og gammelt side om side - Wergelandshaugen kunstsenter på Eidsvoll byr på kunst, arkitektur og historie. De nye bygningene danner en fin kontrast til det gamle herskapshuset.

Wergelandshaugen kunstsenter på Eidsvoll gir de besøkende muligheten til å oppleve kunst, arkitektur og historie samlet på ett sted.

Den gamle herskapsboligen på den historiske tomten, den såkalte Sorenskrivergården, har fått selskap av fem nye bygg i form av et atelier og fire mikrohus. Disse er alle utstyrt med foldedører, skyvedører, inngangsdører og vinduer fra Schüco – produsert, levert og montert av oss i Alu-Team.

Helhetlig uttrykk med løsninger fra Schüco

For både atelieret og mikrohusene er det utelukkende valgt løsninger fra Schüco. Byggherren ønsket seg funksjonelle og vedlikeholdsfrie kvalitetsprodukter. Store glassflater fra gulv til tak for maksimalt med lys og økt romfølelse. Produktene fra Schüco viste seg å innfri på alle punkt.

Foldedørene, skyvedørene, inngangsdørene og vinduene på nybyggene har svarte aluminiumsprofiler, som understreker det moderne, minimalistiske uttrykket byggherren ønsket å oppnå. Her har man klart å skape en helhetlig og stram stil som kler stedet. Det minimalistiske utgjør en spennende kontrast til den klassiske herskapsboligen fra 1921.

Kunstlåven på Wergelandshaugen fungerer som atelier, galleri og garasje. Det spesielle gavlvinduet er en hommage til kunstneren Piet Mondrian og skaper en fin overgang mellom moderne og eldre arkitektur.

Atelieret på Wergelandshaugen er utstyrt med ekstra store foldedører med en høyde på hele 3,5 meter.

"Svevende" mikrohus og kunstnerboliger

De fire mikrohusene står delvis på påler og kan virke som de "svever" i terrenget. De er holdt i samme stil som atelieret med sorte Schüco-profiler på vinduer og dører.

De store vindusflatene sørger for masse lys inn og gjør at man kommer tett på naturen. Skillet mellom inne og ute er nærmest visket ut. Mikrohusene virker større enn de er takket være vinduene som delvis går helt opp til himlingen.

Mikrohusene som er oppkalt etter de fire elementene Earth, Fire, Air og Water, ligger fint i terrenget.
De kompakte husene oppleves som større enn de er takket være store vindusflater helt opp til himlingen.

Informasjon om prosjektet

Schüco-partner: Alu-Team AS
Arkitekt: Suma arkitektur AS
Entreprenør:
Sververmoen AS
Byggherre:
Wergelandshaugen AS
Fotograf:
Sindre Ellingsen
Ferdigstilt:
2022

Les mer om Wergelandshaugen her eller på kunstsenterets egen hjemmeside.