Kontakt

Akevittbaren PIREN

Utestedet PIREN på Rådhusbrygge 2 i Oslo byr på fantastisk utsikt takket være utstrakt bruk av glass i fasaden.

Bedre uterom skal man lete lenge etter! Sommeren 2021 åpnet akevittbaren PIREN sine dører på Rådhusbrygga 2 i Oslo, en brygge det er historisk sus over.

I mer enn 100 år har denne bryggen vært et fortøyningspunkt for båter i trafikk til og fra Pipervika. Nå er den restaurert av Oslo Havn og kåret til "Norges beste uterom".

I likhet med bryggen har det avlange skuret som ligger her, fått et betydelig løft. Fra å være et enkelt skur for båtpassasjerer, kontor og lager fremstår det nå i ny drakt og huser et moderne utested.

Vi i Alu-Team står bak det omfattende arbeidet med glassfasaden. Byggherren ønsket seg en vedlikeholdsfri fasade. Valget falt på en løsning i glass og aluminium med profilsystemer fra Schüco.

Den flotte glassfasaden strekker seg over store deler av bygget og bidrar til at det oppleves som en forlengelse av uterommet. De store glasspartiene med smale profiler gjør at man har fantastisk utsikt innenfra. Omgivelsene kommer tett på og det føles som man nærmest befinner seg utendørs.

Informasjon om prosjektet

Schüco-partner: Alu-Team AS
Arkitekter: Kristin Jarmund Arkitekter AS
Entreprenør:
Haga & Berg Entreprenør AS
Byggherre:
Oslo Havn KF
Fotograf:
Sindre Ellingsen
Ferdigstilt:
2021

Les mer om PIREN og prosjektet her.

Bygningen oppleves som en forlengelse av uterommet og et naturlig element på bryggen.
Her har man fantastisk utsikt og er tett på omgivelsene takket være de store glasspartiene.